Interview met Thomas van Santvoort

Thomas

Thomas van Santvoort maakt zijn droom werkelijkheid met Flicka. Ooit is hij begonnen in de spoelkeuken, waarvanuit hij de koks aan het werk zag. Thomas was er van
overtuigd dat hij dit ook kon. Zijn vader wist een goede hotelschool in België, een ouderwets internaat. In 5 jaar wist Thomas Hotelschool Ter Duinen af te ronden, en heeft daarna veel ervaring opgedaan in verschillende gerenommeerde sterrenzaken, waaronder Boreas, Parkheuvel en Beluga. Tijdens deze veelbewogen loopbaan bleef altijd in zijn gedachte: Een eigen restaurant, dat is wat ik wil! In oktober 2017 is Restaurant Flicka geopend. Flicka is Zweeds voor meisje. Deze naam is ontstaan uit liefde voor zijn 3 meiden: zijn dochters Filippa en Fosse, en natuurlijk zijn rots in de branding
Merlijn.

Merlijn

Merlijn van den Bosch weet sinds de opening van Flicka waar haar passie ligt: gasten verwennen en hen een onvergetelijke ervaring bezorgen. Bij Flicka draait alles om aandacht. Voor de gasten, voor elkaar, voor de gerechten en de wijn. Haar gastvrijheid toont ze ook door de gasten in de watten te leggen, wanneer ze kiezen voor een overnachting in één van de prachtige suites. De sfeervolle kamers zijn door Merlijn persoonlijk ingericht; zo zorgt zij voor de optimale Flicka-ervaring. En niet alleen de suites maar het gehele restaurant heeft zij zelf ingericht. Thomas en Merlijn zijn hierin een perfect team: Waar Thomas met zijn perfectionisme helemaal opgaat in zijn keuken, neemt Merlijn alle tijd voor de gast en de beleving binnen Flicka.

Family Man

Het allerbelangrijkst voor Thomas zijn ‘zijn meiden’. Zijn dochters Filippa en Fosse betekenen alles voor hem, en natuurlijk speelt zijn ‘opper-meid’ Merlijn ook een grote rol in zijn leven. Naast zijn perfectionisme in de keuken streeft Thomas ernaar de beste vader en partner te zijn voor zijn gezin. In de tijd die hij met ze kan doorbrengen geeft hij hen alle aandacht en liefde die hij heeft.

Samenwerkingen

‘Teamwork makes the dream work’. Niet alleen binnen Flicka wordt er samengewerkt, ook daarbuiten worden er verbindingen gemaakt die leiden tot culinaire hoogtepunten. In de zomer van 2019 is Thomas samen met Richard van Oostbrugge en Thomas Groot afgereisd naar Singapore. Het decor voor de indrukwekkende samenwerking was Restaurant  Table65, dat in 2019 ook 1 Michelinster mocht ontvangen. Thomas van Santvoort en Richard Oostbrugge kookten hier een 4-hansdinnner; een menu bereid door 2 chefs. Ook graag een samenwerking aangaan met Thomas? Mail naar info@restaurant-flicka.nl